Luvusta 2.3.1

     Mitä korrespondenssiteorian ”logiikka” *  merkitsee totuus-  ja todistusteoreettisesti ?  Se, että totuus-  ja todistusteoreettisesti ”pätevä ”lause””  perustuu mahdollisuuteen, tai pikemminkin välttämättömän ”riippumattomuutensa” *  asemasta johtuvaan pakkoon ! , että  →    u – kieli”  sisältää ’ yhteyden ”todellisuteen”      sen, että       u kieli”  SISÄLTÄÄ  ”kielen” ”  ilmaisemismahdollisuuden    sen ilmaisuna, että  ”lauseen ”totuus tai epätotuus””  todistettavissa .  –  Mitä se, että  –

”Lause . . sisältää jo argumenttinsa peruskuvan .. ”.  (3.332 + 3.333)

merkitsee ?  –  Wittgenstein mukaan (merkitsee) sitä, että  –

”lause ei voi väittää mitään itsestään, koska . . ei.. voi sisältää itseään ..”.  (3.332 + 3.333)

Se,että  –

” .. Lauseen on mahdotonta väittää itsestään, että se on tosi .. ”. (4.442)

pitää tietysti paikkansa.  Jos ei, niin ajaudutaan siihen, että ”riippumattomuus” ei ole voimassa. (4.061)  Totuus-  ja todistusteoreettisesti on kuitenkin niin, että  –  ”lauseen”  on voitava    ! ”väittää itsestään”  ristiriidattomuutensa .  –  Nimittäin  # SE # , että  ”lause . . sisältää argumenttinsa peruskuvan .. ” (3.332 + 3.333)  merkitsee, että :  #   ”lause”  sisältäätotuusargumenttiensa”  SEKÄ  ”totuuden”  ETTÄ  ”epätotuuden”  MAHDOLLISUUDET # .  –  # T Ä M Ä #  edellyttääkin sitten mahdottomalta näyttävää !  & # ”RISTIRIIDATTOMUUTENSA” #  TODISTAMISTA / ILMAISEMISMAHDOLLISUUTTA & , ja  johtaa ”kuvateorian”  A  LA  Kurt  Gödel  v.  1931  /  Alan  Turing  v.  1936  ”TULKINTAAN” .   –  Se, että  –

” .. Lauseeseen  sisältyy sen merkityssisällön muoto .. ”.  (3.13) ,

siis  –

” .. lauseen merkityssisällön .. ilmaisemismahdollisuus .. ”. (3.13)

ILMAISEE  #      ”ristiriidan ”ristiriidattomuus” ”  todistuksen   välttämättömyyden   # ( ! 3.318 , 4.2 , 4.21 , 4.221 , 4.23 , 4.25 , 4.3 , 4.4 , 4.41 , 4.431 (3.318) , 5 , 5.01) , # MIKÄTOTEUTUU  KORVAAMALLA  →  ”epätotuuden ”mahdollisuudet””      ”toisten ”lauseiden ”totuuden”” ”  mahdollisuudella    /   ” .. toisten  loogisten paikkojen .. ”. (4.0641 , kursiivi  W : n ) / T L P : n”  (välttämättömällä ! )  mahdollisuudella    .  –  Ja korrespondenssiteorian ”logiikan”  kannalta ”välttämättömät T L P : t” ”  OVAT ! ”E I – JOHDETTAVIA” , kun kerran ”riippumattomuuden” on oltava edelleen voimassa    ergo (4.0312 , 4.128 ) .

     Korrespondenssiteorian ”logiikan” kannalta   välttämättömät   T L P”    ovat syy ”Skeptisismin .. mielettömyyteen .. ” (6.51) ; seuraavan ”jos – niin”  ja  ”jos ja vain jos niin” kaaavan ”muodossa” , jättäen tällä kertaa ”pykälä” – merkinnnät pois :

( ( ( Korrespondenssiteoria  →  T L P” )  →  ” .. maailma .. on”. )    E I – johdettavat  T L P” ”  ) .

     Se, että  ”kieli”   on ilmaistava, oltava mahdollista ilmaista vielä  * ”vailla ”totuusehtoja””  olevassa *  ”U – KIELESSÄ”  –  ja juuri ! * siksi *  onkin mahdollista  –  antaakin (ilmeisesti)  aiheen Wittgensteinille ”pykäläänsä” (5.64) .  Hän ei kuitenkaan näe? , että ”u – kieli”*  osoittaa myös ! ”ulkopuolelleen”* , ja siten myös  –

” .. solipsismin minuuteen .. koordinoidun todellisuuden”. (5.64)

ulkopuolelle, ja  –  ”Ajatteleva, mieltävä subjekti .. ” (5.631)  onkin jatkuvasti ! ”vaiheessa” (5.641)    ”päättävä ”lause””  /  s.  60 .

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s